
آنتنهای اینترنت؛راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم
مقدمهای در رابطه با راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم
قطعا برای تمامی ما مشکل آنتن دهی اینترنت در نقاطی از منزل یا … اتفاق افتاده است که سرعت پایین اینترنت در این نواحی همه ما را کلافه کرده است. در اینجا میخواهیم شما را با ابزاریهایی آشنا کنیم که در این زمینه میتواند کمک بسزایی بکند. این مقاله با عنوان راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم به شما کمک میکند تا بیشتر در رابطه با آنتنهای تقویتی اطلاعات مناسب و کافی کسب کنید و بتوانید بهترین برند و مناسبترین آنها را انتخاب کنید. پس با ما همراه باشید.
آنتنهای تقویتی و چیستی آنها
بسیاری از افرادی برای افزایش سرعت اینترنت TD-LTE از آنتن تقویتی استفاده میکنند. از طرفی دیگرخوشبختانه تعداد قابل توجهی از مودمهایی که در ایران عرضه میشود، دارای کانکتورهایی هستند که میتوانند به آنتنهای تقویتی نصب شوند. آنتنهای تقویتی را میتوان به دو گروه بزرگ؛ آنتنهای داخلی و آنتنهای خارجی تقسیم بندی کرد. آنتنهای داخلی قابلیت استفاده در فضای داخلی منزل و محل کار را دارند، اما آنتنهای خارجی تنها در فضای بیرونی مجاز به نصب هستند.
این سری از دستگاههای آنتن دهی برای پوشش داخلی ساختمان یا هر مکانی که با مشکل آنتن دهی موبایل مواجه هستند به کار میروند. تقسیم بندی این دستگاهها به سه صورت انجام میپزیرد:
۱- بر اساس فرکانس شبکه موبایل : برای راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم یک نکتهی مهم توجه به فرکانس شبکه موبایل است. شبکههای فعال در ایران شامل همراه اول، ایرانسل و رایتل به ترتیب بر روی فرکانسهای ۰ ، ۱۸۰۰ و۲۱۰۰ مگاهرتز(Mhz) فعال هستند که البته لازم به ذکر است که در حال حاضر در بسیاری از استانها تمام اپراتورها تنها از فرکانس ۰ جهت برقراری ارتباط تلفن همراه استفاده میکنند.
۲- بر اساس محدوده ی پوشش دهی : کلیه دستگاههای indoor از لحاظ مقدار پوشش دهی از ۲۰۰ تا ۱۰۰۰۰ مترمربع تقسیم بندی میشوند که البته مقدار پوشش دهی ارتباط مستقیم با توان ارسالی دستگاه به آنتن فرستنده دارد.
۳- بر اساس حداکثر توان دستگاه : در حال حاضر دستگاههای تقویت امواج موبایل داخلی از ۱۰ میلی وات تا ۵ وات در بازار موجود میباشد.
شایان ذکر است عیب یابی ضعف آنتن در محل که میتواند ناشی از موقعیت جغرافیایی، دریافت همزمان از چند فرستنده امواج موبایل و یا تداخل فرکانسی است کمک مهمی در انتخاب دستگاه مناسب جهت تقویت آنتن دهی موبایل به شما خواهد کرد.
البته غیر از انتخاب نوع دستگاه دقیق بودن محل و جهت نصب آنتن گیرنده، نوع آنتن گیرنده و همچنین محل نصب این تجهیزات جانبی نیز در نصب سیستم تقویت کننده آنتن موبایل ضروری است.
آنتن تقویتی ۲۴ دسی بل تی پی-لینک مدل TL-ANT2424MD
مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا
مشخصات فنی
- کاربرد:Outdoor
- قابل نصب بر روی:میله
- قدرت آنتن:۲۴ دسیبل (۲۴dBi)
آنتن تقویتی فی نت مدل ANT58-016SN
مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا
مشخصات فنی
- کاربرد:Outdoor
- قابل نصب بر روی:میله
- قدرت آنتن:۱۶ دسیبل (۱۶dBi)
آنتن ۴G تقویتی مدل B612-i60 بسته دو عددی
مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا
مشخصات فنی
- کاربرد:Indoor
- قابل نصب بر روی:دستگاه
- قدرت آنتن:۵ دسیبل (۵dBi)
آنتن ۴G تقویتی مدل W435
مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا
مشخصات فنی
- کاربرد:Indoor
- قابل نصب بر روی:دیوار، میز، دستگاه
- قدرت آنتن:۳۰ دسیبل (۳۰dBi)
آنتن تقویتی دلتالینک مدل ۵۵۲۷N
مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا
مشخصات فنی
- کاربرد:Outdoor
- قابل نصب بر روی:میله
چرا نیازمند استفاده از آنتن تقویت مودم هستیم؟
از نکات مهم برای دلایل راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم که باید به آن اشاره کنیم، علت و چیستی نیاز به این آنتنها است. برخی از دلایلی که کاربرانِ مودمها نیاز به استفاده از آنتن تقویت مودم پیدا میکنند عبارتاند از:
- ضعیف بودن آنتنهای داخلی برخی مودمها
- فاصلهی نسبتاً زیاد از آنتنهای BTS اپراتورها، مانند مناطق خارج از شهر
- حضور در نقاط کور اپراتورها که در نقاط مرزی بین دو آنتن BTS کم نیستند
- امکان جابجایی و سفر به مناطقی که سیگنال ۳G/4G ضعیفتر از حد انتظار است
- ضعف و عدم پایداری سیگنال ۴G نسبت به ۳G و ۲G در برخی نقاط
- نیاز به تقویت باندهای فرکانسیِ خاص.
البته تعدادی از کاربران نیز هیچیک از این مشکلات را ندشته و فقط به دنبال بهبود سیگنال دریافتی مودم خود هستند. بهعنوان مثال در نقاط زیادی ممکن است بهطور طبیعی تعداد خطهای آنتن که در نمایشگر موبایل یا مودم نمایش داده میشود، در حالت ۴ G از حالت ۳ G کمتر باشد. این امر را میتوان تا حدی طبیعی دانست و دلیل آن این است که برد و قدرت برخی باندهای فرکانسیِ ۴ G در اکثر آنتنهای BTS نسبت به G3 کمتر است. در این شرایط نیز میتوان از آنتن تقویت مودم استفاده کرد و از سرعت بالای اینترنت لذت برد.
نکتهی بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این است که اگر شما یک آنتن تقویتی در محدودههای ۱۰۰ تا ۲۹۰۰ مگاهرتزی LTE 4G را خریداری کرده و قصد نصب آن به مودم TD-LTE را دارید، این تنها فرکانسهای رادیویی ۴G هستند که تقویت خواهند شد، در حالی که روی فرکانس های TD-LTE هیچ تاثیری نخواهد داشت. از این رو است که شما برای بهرهگیری کامل از افزایش سرعت اینترنت و قدرت سیگنال، لازم است تا آنتنهایی متناسب با مودم خود خریداری نمایید. در غیر این صورت شما نمیتوانید آن چه را که از سرعت بالای اینترنت مد نظر دارید را شاهد باشید.
پارامترهای سیگنال ۳G و۴G LTE به عنوان معیاری برای مقایسهی کارآیی آنتنهای تقویتی
در این بخش از راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم قصد داریم شما را با یک معیار برای مقایسهی انواع این آنتنها و خریداری بهترین نوع آنها آشنا کنیم.
سیگنالهای دریافتی اینترنت همراه۳G و G LTE ۴ دارای پارامترهای سنجشِ مختلفی هستند که هر یک بیانکنندهی کیفیتی خاص از سیگنالاند. گوشی و مودمهای همراه هنگام دریافت سیگنال ۳G یا LTE مقدار هریک از این پارامترها را محاسبه میکنند. مقادیر بدست آمده برای هر پارامتر در یک دامنهی مشخص (بهترین تا بدترین حالت) قرار میگیرند. هرچه این مقادیر به حد بالای بازه یا دامنه نزدیکتر باشند، اینترنتی پرسرعتتر، با کیفیتتر و پایدارتر خواهیم داشت. مهمترینِ این پارامترها عبارتند از:
RSSI• ، برگرفته از Received Signal Strength Indicator، به معنی نشانگر قدرت سیگنال دریافتی و شامل قدرت سیگنال دریافتی از آنتن سلولی (BTS) و نیز تمام قدرتِ کانال است. بهترین مقادیر آن بین «۳۰dB -» تا «۷۰dB -» (بخوانید منفیِ ۷۰ دسیبل) است. هرچه قدرمطلق RSSI کوچکتر باشد سیگنال قویتر است. RSSI نباید کوچکتر از ۸۰dB – باشد.
RSRP، برگرفته از Reference Signal Received Power، به معنی توان متوسط دریافتِ سیگنال مرجع است. دامنهی آن بین «۴۴dBm -» (منفی ۴۴ دسیبل میلیوات)، بهعنوان بهترین مقدار، تا «۱۲۰dBm -»، بهعنوان بدترین مقدار میباشد.
RSRQ، برگرفته از Reference Signal Received Quality، به معنی کیفیت سیگنال دریافتی از مرجع بوده و دامنهی آن از «۳dB -»، با کیفیتترین، تا «۲۰db -»، بی کیفیتترین، است.
بعلاوه، تعدادی پارامتر نسبی، همچون SINR (نسبت سیگنال به تداخل بعلاوهی نرخ نویز)، CINR (نسبت فرکانس به نرخ نویز) نیز محاسبه میشود.
اتصالات و کانکتور آنتنهای تقویت مودم ۳G و ۴G
-کانکتور (Connector): هر آنتن تقویت مودم باید توسط یک سوکت به مودم متصل گردد که بدان کانکتــــور گویند. پرکاربردترین کانکتورهای تعبیه شده روی مودمها از نوعِ TS-9 ،TS-5 و SMA هستند. کانکتور آنتن خارجی در اکثر قریب به اتفاق مودمهای همراه یا جیبی از نوع TS-9، و در مودمهای رومیزی از نوع SMA است. البته در برخی مدلهای قدیمی مودم جیبی و دانگلها از کانکتور TS-5 و CRC نیز استفاده شده است.
-کانوِرتور (Convertor): یا مبدل بهمنظور تبدیل کانکتورها به یکدیگر بهکار میروند. مانند مبدل SMA به TS-9. فرض کنید یک مودم همراه با کانکتور TS-9 داشته باشید. دراینصورت میتوان با استفاده از یک کانورتور SMA به TS-9، آنتنهای با کانکتور SMA را نیز به مودم همراه خود وصل کنید.
-کابل (Cable): آنتنها با استفاده از کابلهای کواکسیال (Coaxial) یا هم محور به مودمها متصل میشوند. کابل کواکسیال دقیقاً همان است که در منزل برای آنتنهای تلویزیونی استفاده میکنید. البته بسته به کاربردِ کابل، قطرهای مختلفِ آن استفاده میشود.
سخن آخر
بیشتر هدف ما در این مقاله آشنایی شما با آنتن دهیهای اینترنتی و همچنین راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم بود، که امیدواریم توانسته باشیم در این راه شما را یاری کرده باشیم.
با توجه به قیمتهای مصوب و همچنین نوع و مدل و برندهای مختلف آنتنهای تقویتی شما میتوانید بر اساس نیاز و بودجه خود یک دستگاه مناسب خریداری کنید و تا مدتها با استفاده از آن دیگر مشکل آنتن دهی و پایین بودن سرعت اینترنت را نداشته باشید.