
مقدمه
بازی اسکیت یکی از ورزشهای هیجانانگیز است که در بین کودکان و نوجوانان طرفداران زیادی دارد. با انتخاب کفش اسکیت مناسب میتوانید از بازی خود لذت بیشتری ببرید. این بازی محبوب هم به صورت حرفهای و هم به صورت غیرحرفهای انجام میشود. همچنین اسکیت را میتوان نوعی وسیله نقلیه برای کودکان، نوجوانان یا حتی بزرگسالان در نظر گرفت. این محصول از گذشته تا به امروز در مدلهای مختلفی طراحی و تولید میشود و این روزها تنوع آن بسیار بیشتر از قبل هم شده است. همین مسئله ممکن است باعث سردرگمی شما هنگام انتخاب کفش اسکیت بشود. اما جای نگرانی نیست؛ شما میتوانید با استفاده از نکاتی که ببین ببر در اختیارتان قرار میدهد یک انتخاب مناسب داشته باشید.
نکات کاربردی برای خرید کفش اسکیت
قبل از هر چیز باید توجه داشته باشید که هدف شما از خرید کفش اسکیت، ورزش حرفهای است یا صرفا جنبهی تفریحی دارد. در صورتی که هدفتان گذراندن وقت باشد اسکیتهای گران قیمت مناسب استفاده شما نیستند.
اگر به دنبال کفش اسکیتی برای ورزش حرفهای هستید، به این نکته توجه کنید که در تبدیل به سیستم راکر، که مخصوص اسکیت بازهای نمایشی و هاکی است، دو چرخ روی زمین، و دو چرخ عقب و جلو ۱.۸ اینچ بالاتر از سطح زمین قرار میگیرد. این سیستم باعث میشود دور زدن و تغییر جهت دادن در حرکات نمایشی راحتتر انجام شود.
ضمن توجه به مناسب بودن قیمت کفش اسکیت، از خرید کفشهای بیش از حد ارزان نیز خودداری کنید. چون به کار بردن متریال مناسب در خوب حرکت کردن چرخها موثر است. راحت بودن در پا و داشتن جنس خوب اهمیت بیشتری نسبت به ظاهر اسکیت دارد. در هنگام خرید کفش اسکیت لوازم ایمنی آن، مثل محافظ مچ، ضربهگیر زانو، محافظ آرنج، کلاه ایمنی را فراموش نکنید.
قبل از خرید کفش اسکیت برای ورزش حرفهای، رشته و زمینهی فعالیت خود را مشخص کنید. هر یک از رشتههای فری استایل (Free Style)، بدن سازی (Fitness)، سرعت (Speed)، نمایشی (Figure)، هاکی (Hockey) و سایر موارد مشابه به اسکیتهای تخصصی فعالیت خود نیاز دارند. در این مورد میتوانید از مشورت ورزشکاران حرفهای استفاده کنید.
راهنمای خرید اسکیت برای کودکان
اولین موردی که در خرید کفش اسکیت برای کودکان باید به آن اشاره کنیم این است که اسکیت کودکان خود را هرگز از مغازههای اسباب بازی فروشی یا خرازیها تهیه نکنید. چون مغازههای اسباب بازی فروشی تخصص و شناختی درباره جنس و کیفیت کفشهای اسکیت ندارند و نمیتوانند جنس مناسبی را به فرزند شما ارائه کنند. پس ممکن است علیرغم هزینهای که خرج میکنید اسکیت تقلبی، با متریال نامرغوب که پا و قوزک کودک را تحت فشار قرار میدهد به دست بیاورید.
مورد بعدی سایز متناسب با پای کودک شماست. با توجه به قیمت نسبتا زیاد اسکیت، ممکن است شما بخواهید کفشی تهیه کنید که کمی از سایز پای فرزندتان بزرگتر باشد تا بتواند مدت زمان بیشتری از کفشهایش استفاده کند. اما این کار به پای کودکان آسیب و فشار زیادی وارد میکند که با خرید مجدد کفش اسکیت قابل مقایسه نیست. البته سازندگان کفشهای اسکیت برای حل این مشکل اسکیتی طراحی کردهاند که یک تا سه سایز قابلیت تغییر اندازه دارد. این کفشها هرچند کمی گرانترند اما گزینه مناسبی برای کودکان در سنین رشد هستند.
ساختار کفشهای اسکیت
بری اینکه یک کفش اسکیت استاندارد خریداری کنید، باید به ساختار کلی این وسیله ورزشی محبوب آشنایی داشته باشید. در این بخش از مطلب قد داریم تا بخشهای مختلف و مهم ک کفش اسکیت استاندارد را بررسی کنیم.
بدنه اسکیت
در اسکیتهای با کیفیت پایین معمولا آهن و پلاستیک به کار برده میشود. از معایب بدنهی پلاستیکی احتمال شکستن آن است که ممکن است هزینه زیادی روی دوش ما بگذارد. بدنهی آهنی باعث سنگین شدن اسکیت و زنگ زدن آن میشود. اسکیتهایی که در بدنه آن از آلومینیوم استفاده شده است، وزن بسیار کمی دارد و هم با کیفیتتر هستند. اسکیتهای کربنی هم به خاطر وزن پایین و مقاومت بالا به ورزشکاران حرفهای توصیه میشوند.
چکمهی اسکیت
چکمهی اسکیت به دستهی سخت و نرم تقسیم میشود. چکمههای سخت عمر طولانیتری دارند و فشار مچ پا را بیشتر تحمل میکنند. در صورتی که چکمههای نرم سبک هستند و امکان تهویهی هوا در آنها بیشتر است. در چکمههای نرم مچ پا آزادانهتر میچرخد و کمتر حمایت میشوند. روی چکمه سیستم بست اسکیت سوار است که برای چفت کردن پا در کفش استفاده میشود. در صورت نامناسب بودن سیستم بست اسکیت، قسمت مچ کفش به پا فشار وارد میکند.
ساق اسکیت
اسکیتهای ساق بلند نسبت به اسکیتهای ساق کوتاه انعطاف پذیری کمتر دارند که میتوانند بیشتر از پا محافظت و حمایت کنند. کفش اسکیتهای ساق کوتاه در بازیهای سرعت، و اسکیتهای ساق بلند در بازیهای تفریحی و ماراتون استفاده میشود.
کفی و جوراب اسکیت
کفی اسکیت مناسب در راحتی پا بسیار موثرند. بهتر است ساختار کفی از پارچه مخملی و لایهی فوم با تراکم مناسب نسبت محل قرارگیری پا تشکیل شده باشد. جنس آستر و کفی در اسکیتهای ساخت شرکتهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. مورد دیگری که بهتر است به خاطر داشته باشید، خرید جوراب اسکیت مناسب پای شماست. ممکن است در هنگام بازی اسکیت به هر دلیلی تعادل خود را از دست بدهید. در این مواقع جوراب اسکیت میتواند از آسیب دیدن ساق پای شما جلوگیری کند.
فریم یا تیغه اسکیت
فریمها در واقع نگهدارندهی چرخها روی کفش اسکیت هستند که معمولا به طور مجزا به چکمه پرچ میشوند. فریمها از جنس فلز، غیر فلز، یا به صورت ترکیبی هستند. بافت فریمهای پلاستیکی از نایلون و رشتههای بافت شیشهای است. در بازیهای هاکی و سرعتی که که انتقال انرژی اهمیت بیشتری دارد، از فریمهای فلزی استفاده میشود. اگر به جزئیات دقیقتر ساختار فریم اسکیت علاقه دارید بهتر است بدانید در فریمهای ترکیبی کربن، پوستههای کولار و جزئی از فایبر گلاس به کار رفته است. در هنگام خرید کفش اسکیت به تیغهی اسکیت توجه بیشتری داشته باشید.
چرخها و بلبرینگ چرخ
چرخ کفش اسکیت از اورتان، که ترکیبی از پلاستیک سخت و نوعی ماده شیمیایی است ساخته شده. درجه سختی چرخ اسکیت با واحد دیورومتر سنجیده میشود. در قسمت جدا کنندهی اورتان از بلبرینگ، توپی چرخ، که از جنس آن بسیار سخت و خشک است به کار برده شده که نباید انعطاف داشته باشند. در برخی از چرخها، توپی را از آلومینیوم و فیبر میسازند.
طبیعی است که هر چه کیفیت کفش اسکیتی که تهیه میکنید بالاتر باشد، در آن از بلبرینگ چرخ مرغوبتری استفاده شده است. با بالا رفتن شماره بلبرینگ، سرعت و گشتاور چرخها افزایش پیدا میکند. شمارهی بلبرینگ توسط انجمن مهندسی بلبرینگ آمریکا بر اساس میزان مقاومت لایههای داخلی و خارجی بلبرینگ درجه بندی شده است.
ترمزها
ترمزها نقش مهمی در کفش اسکیت دارند. ترمزهای ساخته شده از پلی اورتان نرم که در انتهای کفش اسکیت قرار گرفته است، با زمین سطح تماس مناسبی ایجاد کرده و اسکیت را متوقف میکند. ترمزهای کفش اسکیت نباید از پلاستیک ساخته شوند.
برندهای معتبر کفش اسکیت
متاسفانه به دلیل قیمت بالای کفشهای اسکیت و شرایط اقتصادی جامعه، بیشتر کفشهای اسکیت موجود در بازار از جنس پلاستیکهای ارزان در قسمت چکمه، فریم و همین طور بلبرینگهای کیفیت پایین و چرخهای نامناسب هستند. این اسکیتها به خاطر ساخته شدن از متریال بیکیفیت چرخش خوبی ندارند و نمیتوانند لحظات مفرحی برای اسکیت سوار به وجود بیاورند. چه در صورت خرید کفش اسکیت برای بازی حرفهای، چه در صورت تهیه آن به عنوان وسیلهی تفریحی، سعی کنید از برندهای معروف خریداری کنید. در ادامه به شما چند مارک شناخته شده و معتبر کفش اسکیت را معرفی میکنیم.
۱- کفش اسکیت رولربلید (Rollerblade)
کفش اسکیت رولربلید محصول ایتالیا و از سری اسکیتهای درون خطی (Inline Skating) است. این برند در سبکهای مختلف مانند تناسب اندام، نمایشی، هاکی و … اسکیتهای تخصصی برای سایز کودکان و بزرگسالان طراحی و تولید کرده است. شما میتوانید کفشهای اسکیت این برند را در فروشگاههای معتبر ایران تهیه نمایید.
۲- فلایینگ ایگل (Flying Eagle)
فلایینگ ایگل که تولید کشور چین و تحت لیسانس اسپانیا است، از مرغوبیت و کیفیت بالایی برخوردار است. استفاده از فناوری مش در جوراب این کفشها از تعریق پا جلوگیری میکند و ضمن خنک نگه داشتن پا، اجازه نمیدهد در هنگام حرکات نمایشی به پا آسیب برسد. همین ویژگی باعث شده تا در سراسر جهان طرفداران زیادی داشته باشد. این برند نیز همانند رولربلید در ایران قابل خریداری است.
۳- کفش اسکیت سبا (Seba)
اکثر ورزشکاران و اسکیت بازهای حرفهای از تولید این برند که اختراع Sebastien Lafargue، یکی از قهرمانان سابق ورزش اسکیت، استفاده میکنند. تخصص اصلی برند سبا در تولید کفشهای اسکیت در زمینهی فری استایل است. بیشتر مدلهای کفش اسکیت سبا تودوزی مشبک دارند که باعث افزایش گردش هوا شده، و از عرق کردن پا جلوگیری میکنند.
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/4ca21ea0-5527-4194-8c74-46e773cdab31″ icon=”link” class=”” border_radius=”3px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت اسکیت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
سخن پایانی
اگر میخواهید از کفش اسکیتی که تهیه مینمایید لذت ببرید علاوه بر نکاتی که در این مقاله به آن اشاره شد، موارد دیگری را نیز باید به خاطر داشته باشید؛ جنسیت فردی که میخواهد از کفش اسکیت استفاده کند نکته حائز اهمیتی است. چرا که طراحی کفشهای زنانه و مردانه با هم تفاوت دارند. البته در حوزه کفش اسکیت میتوان مدلهای مشترک زنانه و مردانه را هم یافت. در صورتی که کفشی با ویژگیهای مورد نظر خود را پیدا نکردید میتوانید سری هم به این بازار بزنید.
در هنگام خرید کفش اسکیت حتما به سطح مهارت خود توجه داشته باشید. استفاده از کفش اسکیتی که بسیار فراتر یا پایینتر از سطح توانایی شماست قطعا برای شما دلچسب نخواهد بود. البته توصیه میکنیم کفشی که میخرید کمی از سطح مهارت حال ورزشکار بیشتر باشد، چون حتما به مرور زمان مهارت شما در زمینه افزایش مییابد. کفش اسکیت مبتدیان بهتر است از چرخهای کوچک و سیستم ترمز خوب ساخته شده باشد. اسکیتبازان با سطح مهارت متوسط میتوانند کفش اسکیتی تهیه کنند که سایز چرخ آن ۱۱۰×۳ یا ۸۴×۴ میلیمتر باشد. امیدواریم با رعایت تمام نکاتی که ببین ببر به آن اشاره کرده بتوانید کفش اسکیت دلخواه خود را خریداری کرده و از ورزش و بازی با آن لذت ببرید!