رفتن به نوار ابزار

روغن آرگان و خواص آن

امتیازدهی+7
امتیازدهی+7

یک روغن و این همه خاصیت

روغن آرگان از هسته درخت آرگان، درخت بومی که در مراکش رشد می کند تهیه می شود. این درختان یک میوه کوچک و گرد تولید می کنند که حاوی یک هسته سخت پوست است که در لایه ای از گوشت میوه قرار دارد و در آن روغن آرگان معروف به طلای مایع یافت می شود. استخراج این هسته ها فقط با دست انجام می شود و کار ساده ای نیست، تنها کارگران ماهر می توانند میوه را باز کرده و هسته را خرد کنند و فشار دهند تا روغن تولید شود. به طور سنتی بومیان مناطق جنگلی آرگان در مراکش از این روغن گرانبها به عنوان یک مکمل رژیم غذایی و بهبود ظاهر و زیبایی پوست و مو استفاده کرده اند . امروزه روغن آرگان در سراسر جهان توسط آقایان و خانم ها برای بهبود سلامت پوست، مو و ناخن استفاده می شود و این شامل تعدادی از خواص مفید و ویتامین های مختلف است که یک ترکیب قدرتمند برای تقویت سلامت پوست و مو و ناخن را تشکیل می دهند. 

این روغن اغلب به عنوان روغن خالص فروخته می شود، که می تواند مستقیما به صورت موضعی استفاده شود و یا به منظور سلامت مصرف می شود، که به صورت کپسول مکمل در می آید و به صورت خوراکی مصرف  می شود. همچنین در تعدادی از محصولات آرایشی – بهداشتی مانند شامپو، صابون و نرم کننده ها، کرم ها، لوسیون ها و… ترکیب می شود. 

معرفی بهترین روغن های آرگان + مشخصات محصولات

روغن آرگان لایف مدل ترمیم کننده

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان دکسی مدل Morocco

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان پنتن مدل Pro-V 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان آرمان مدل Pure Morocco 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان آگرادو مدل Aceite corporal 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان پوست و مو موریور مدل SUBLIMIS 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان اکیا مدل Argan oil 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان سان وی مدل Argan Oil 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن مو آرگان بل جاردین

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان پژال مدل Pure به همراه صابون مجموعه ۴ عددی

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان طراوت مدل Argan oil 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان یانسی مدل ۱۰۰% خالص

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان مو لاکمه مدل K.therapy 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان مو لاکمه مدل K.therapy حجم ۱۲۵ میلی لیتر

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان پوست و مو و ناخن مدل ARGAN OLE 50 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان پروپرنسلی مدل Bologna

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان باریج اسانس 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن پوست و مو و ناخن آرگان دنی وان مدل pump 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان مو سورا آمور 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان بیوتی مدل ترمیم کننده

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان فرونیا مدل پریمیوم 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

بازگشت به منو ↑

روغن آرگان لفو مدل A4 

مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا

مشخصات این محصول

ترکیبات تشکیل دهنده روغن آرگان و خواص آنها

دلیل اینکه به روغن آرگان طلای مایع گفته می شود به دلیل این است که مانند طلا بسیار با ارزش است و فواید زیادی دارد. این فواید به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان از جمله اسیدهای چرب، توکوفرول ها، پلی فنول ها و… است. روغن آرگان حاوی چندین اسید چرب مفید است که باعث تقویت سلامتی پوست می شود، از جمله اسید اولئیک، اسید لینولئیک، اسید پالمیتیک، اسید استئاریک.

اسید اولئیک یک اسید چرب اشباع نشده امگا ۹ است که با ایجاد یک سد دفاعی روی پوست به عنوان تقویت کننده عمل می کند. لینولئیک اسید، یک اسید چرب اشباع نشده امگا ۶ دارای خواص ضد التهابی و همچنین عملکرد سد پوست را دوباره تقویت می کند. اسید پالمیتیک و اسید استئاریک هر دو اسید های چرب اشباع هستند که نرمی را به پوست باز می گردانند.

در حالی که روغن آرگان عمدتا از اسیدهای چرب اشباع نشده (۸۰ درصد) تشکیل شده است، مقداری از آن پر از آنتی اکسیدان، خصوصا گاما توکوفرول است. گاما توکوفرول نوعی ویتامین E است که برای مهار رادیکال های آزاد بسیار کاربرد دارد. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری و بسیار واکنش پذیری هستند که باعث علائم پیری مانند خطوط ریز، چین و چروک ها، پوست های زبر و لکه های تیره می شوند.

روغن آرگان همچنین حاوی یک منبع غنی از پلی فنول ها است که مزایای بی شماری از جمله محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش، ضد التهاب، ضد عفونی کننده و خواص اصلاح رادیکال آزاد را به همراه دارد. سایر ترکیبات روغن آرگان شامل الکل های تری تپن، فیتو استرول ها و اسکالن است. 

فواید روغن آرگان 

برای پوست

روغن آرگان معمولا یا به صورت خالص و موضعی مورد استفاده قرار می گیرد و یا اینکه در محصولات آرایشی مانند لوسیون ها و کرم های پوستی وجود دارد. اگر بار اول و به صورت خالص از روغن آرگان استفاده می کنید با مقدار کمی شروع کنید تا اطمینان حاصل کنید که هیچگونه عارضه جانبی و حساسیت نداشته باشید. از جمله فواید روغن آرگان برای پوست عبارتند از:

  • مرطوب کننده پوست
  • درمان آکنه
  • خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی
  • بهبود عفونت های پوستی
  • بهبود زخم
  • اثرات ضد پیری 
  • آرایش پاک کن
  • تقویت اثر ضد آفتاب

مرطوب کننده پوست

به دلیل سرشار بودن از اسیدهای چرب می توانید از روغن آرگان به عنوان مرطوب کننده پوست استفاده کنید. اسیدهای چرب با حفظ  سد های پوستی  به حفظ هیدراتاسیون پوست کمک می کنند. سد طبیعی پوست لیپید ها هستند که شامل سرامیدها، کلسترول و اسیدهای چرب می شوند. پوست بدون این سد طبیعی به راحتی خشک و دچار خارش و یا تحریک می شود. اسید های چرب موجود در روغن آرگان به تقویت سد پوست کمک می کند و از بروز این مشکلات جلوگیری می کند. 

راه دیگر اینکه روغن آرگان به نرم و مرطوب نگه داشتن پوست کمک می کند به دلیل وجود اسکالن در روغن آرگان است. اسکالن در حیوانات، گیاهان و حتی انسان ها نیز یافت می شود. اسکالن پیش ماده بیو شیمیایی کلسترول و کل خانواده هورمون های استروئیدی در بدن انسان است. این ماده توسط غدد چربی در پوست تولید می شود و نقش مهمی در چرب بودن و محافظت از پوست دارد. با این حال، مقدار ساخته شده و ذخیره شده در پوست با گذشت زمان کاهش می یابد. این مقدار در نوجوانی به اوج می رسد و بعد از ۲۰ سالگی شروع به کاهش می کند و پوست خشن و خشک و آسیب پذیر می شود. با تقویت پوست با اسکالن روغن آرگان می تواند به جلوگیری از بروز این مشکلات کمک کند. برای اثر مرطوب کنندگی می توان از آن به صورت موضعی استفاده کرد. دلیل دیگر مرطوب کنندگی روغن آرگان به دلیل فراوانی ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است و می تواند به بهبود آبرسانی و مرطوب کنندگی در پوست کمک کند.

درمان آکنه

آکنه هورمونی اغلب نتیجه بیش از حد سبوم ناشی از هورمون ها است. روغن آرگان دارای اثرات ضد سبوم است که می تواند مقادیر سبوم بر روی پوست را تنظیم کند، که می تواند منجر به درمان چندین نوع آکنه و داشتن پوست بهتر شود. می توانید از روغن آرگان برای آکنه استفاده کنید زیرا این ماده غیر کومدون ساز است به معنی که منافذ مسدود نخواهد شد. در واقع، روغن آرگان می تواند برای افرادی که پوست چرب و مستعد آکنه دارند بسیار مفید باشد. به یاد داشته باشید که روغن آرگان تاثیرات ضد التهابی دارد که می تواند به کاهش قرمزی و التهاب همراه با لکه های موجود کمک کند. به طور کلی روغن آرگان برای افرادی با پوست های چرب و آکنه دار یک مرطوب کننده عالی محسوب می شود.

خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی

روغن آرگان علاوه بر اینکه پوست شما را نرم و مرطوب نگه می دارد، می تواند به تسکین التهاب پوست کمک کند. روغن آرگان به دلیل دارا بودن اسید لینولئیک، تاثیرات ضد التهابی دارد. به طور خاص اسید لینولئیک پاسخ التهابی نوتروفیل ها و ماکروفاژها را کاهش می دهد. علاوه بر این، الکل های تری ترپن موجود در روغن آرگان به کاهش التهاب کمک می کند. به دلیل توانایی روغن آرگان در کاهش التهاب، بعضا به عنوان داروی طبیعی برای رفع التهاب، خارش و قرمزی پسوریازیس یا اگزما توصیه می شود. البته لازم به ذکر است قبل از استفاده از روغن آرگان برای پسوریازیس یا اگزما با پزشک خود مشورت کنید. 

ترکیبات مختلف فنولیک موجود در روغن آرگان باعث خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن است. روغن آرگان سرشار از ویتامین E یا توکوفرول است که یک ویتامین محلول در چربی است و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای کاهش اثرات مضر رادیکال های آزاد عمل می کند. سایر ترکیبات موجود در روغن آرگان مانند CoQ10، ملاتونین و استرولهای گیاهی نیز در خاصیت آنتی اکسیدانی آن نقش دارند.  

بهبود عفونت های پوستی

یکی از کاربرد های سنتی روغن آرگان برای درمان عفونت پوستی است. روغن آرگان هم خاصیت ضد باکتری و هم قارچ کش دارد. این امکان را برای کمک به درمان و جلوگیری از عفونت های باکتریایی و قارچی به شما می دهد. حداقل دو بار در روز روغن آرگان را در منطقه آسیب دیده بمالید. 

بهبود زخم 

آنتی اکسیدان ها به وضوح یک نیروی قدرتمند هستند. از ترکیب قوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین E موجود در روغن آرگان می توان برای کمک به زخم ها و بریدگی ها در بهبود سریع تر استفاده کرد. 

اثرات ضد پیری 

روغن آرگان از دیرباز به عنوان درمان ضد پیری مورد استفاده قرار گرفته است. محققان دریافتند که استفاده از روغن آرگان در ترکیبات لوازم آرایشی منجر به افزایش قابل توجهی در خاصیت ارتجاعی پوست می شود که در درمان ضد پیری موثر است. استفاده از روغن آرگان برای چین و چروک و خطوط صورت به لطف آنتی اکسیدان ها و فیتواسترول ها موجود در روغن آرگان موثر است. آنتی اکسیدان ها آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد را محدود می کنند، این امر مهم است زیرا رادیکال های آزاد مولکول های ناپایدار و بسیار واکنش پذیری هستند که به علائم پیری مانند خطوط ریز، چین و چروک و لکه های سنی کمک می کند. فیتواسترول ها در روغن آرگان با مهار تخریب کلاژن ناشی از آسیب آفتاب به کاهش خطوط و چین و چروک کمک می کند. همچنین تحقیقات نشان می دهند که فیتواسترول ها می توانند تولید کلاژن جدید در پوست را تحریک کنند. کلاژن پروتئین مهمی است که وظیفه حفظ پوست، استحکام و جوانی پوست را به عهده دارد. از آنجا که سطح کلاژن با افزایش سن کاهش می یابد، استفاده از ترکیباتی که به تکمیل سطح کلاژن کمک می کند مهم است. 

آرایش پاک کن

می توانید از روغن آرگان به عنوان یک ماده پاک کننده آرایش طبیعی استفاده کنید تا به آرامی تمام مواد آرایشی صورت و چشم را از بین ببرد. وقتی از روغن آرگان یا هر روغن دیگری برای پاک کردن مواد آرایشی استفاده می کنید مانند محلول ها از آن استفاده کنید. اصولا روغن ها مواد دیگری که ساختار شیمیایی مشابهی دارند حل می کنند. اگر از روغن آرگان به عنوان پاک کننده آرایش استفاده می کنید، کافی است چند قطره از آن را روی دستتان بریزید و آن را به چشم ها و پوستتان بزنید سپس با پنبه یا دستمال کاغذی آن را پاک کنید خواهید دید به چه آسانی آرایش صورت شما را پاک می کند.

تقویت اثر ضد آفتاب

زنان مراکشی مدتهاست که از روغن آرگان برای محافظت پوست خود در برابر آفتاب محافظت می کنند. بر طبق مطالعاتی که انجام شده است فعالیت آنتی اکسیدانی موجود در روغن آرگان در محافظت از پوست در برابر آسیب های رادیکال آزاد ناشی از خورشید کمک می کند. درنتیجه از سوختگی پوست جلوگیری می شود. این حتی ممکن است به جلوگیری از پیشرفت سرطان پوست از جمله ملانوما کمک کند. 

این مزیت به دلیل مقدار زیاد ویتامین E موجود در روغن آرگان است. ویتامین E به طور موضعی، می تواند از پوست در برابر واکنش های اشعه های UVA و UVB، قرمزی و تورم و بروز چین و چروک و سرطان پوست محافظت کند. به این نکته توجه داشته باشید که روغن آرگان نمی تواند جایگزین ضد آفتاب شود. اگر می خواهید به مدت طولانی در معرض آفتاب قرار بگیرید حتما از کرم ضد آفتاب طیف گسترده با SPF30 استفاده کنید. 

برای مو

شما می توانید روغن آرگان را مستقیما روی موهای مرطوب یا خشک بزنید تا موهایتان را مرطوب و آبرسانی کند و آسیب و شکنندگی مو را کاهش دهد. همچنین گاهی اوقات در شامپوها و نرم کننده ها استفاده می شود. روغن آرگان به دلیل داشتن توانایی تقویت موها و براق و سالم سازی موها شناخته شده است. از آنجایی که روغن آرگان نرم کننده است، می توان آن را مستقیما بر روی موها بمالید تا لطیفی و شادابی موها را ببینید. هنگام استفاده روغن آرگان برای موهایتان متوجه راحتی و سبکی موهایتان بدون ایجاد چربی و سنگینی می شوید، روغن آرگان به ترمیم و تقویت موهای آسیب دیده کمک می کند. از روغن آرگان می توان به عنوان درمانی برای پوست خشک سر و پوسته پوسته شدن آن و همچنین شوره سر استفاده کرد.

برای ناخن ها

برای تقویت ناخن ها می توانید از روغن آرگان استفاده کنید. روغن آرگان حاوی ویتامین ها و چربی های سالم است که می تواند سلامت ناخن ها ی شما را تضمین کند. روغن آرگان با محافظت از لایه برداری ناخن، از ترک خوردگی، خشکی و شکنندگی ناخن ها جلوگیری می کند.

برای ماساژ

از دیگر فواید و کاربردهای روغن آرگان برای ماساژ پوست استفاده می شود. این روغن در ماساژ بسیار پر طرفدار است زیرا به راحتی پخش می شود و چرب نیست بنابراین از آن به عنوان یک روغن ماساژ یا مخلوط با روغن های دیگر استفاده می شود.  

نحوه استفاده از روغن آرگان برای صورت

در صورت استفاده از روغن آرگان برای درمان صورت باید روش زیر را دنبال کنید:

  • با گرم کردن روغن آرگان شروع کنید البته خیلی داغ نشود.
  • صورت خود را با یک پاک کننده ملایم تمیز کنید. در صورت امکان صورتتان را خشک نکنید زیرا وقتی که روغن آرگان را روی پوست مرطوب استفاده می کنید مزایای روغن آرگان به حداکثر می رسد. 
  • چند قطره روغن را روی دستتان بریزید و با حرکت های دایره ای آن را روی صورت و گردنتان بمالید و اجازه دهید تا جذب پوستتان شود. 

آیا روغن آرگان بی خطر است؟

روغن آرگان یک روغن بسیار ملایم است که تقریبا برای انواع پوست ها از جمله: پوست های خشک، چرب و حتی حساس بی خطر است. مگر اینکه به روغن هسته ها و عصاره گیاهان حساسیت داشته باشید. قبل از استفاده به مقدار کم بر روی پوست خود امتحان کنید تا مطمئن شوید حساسیت ندارید. 

برچسب ها:

خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

اگر سوالی دارید همین‌جا بپرسید!

ببین ببر