
مقدمه
آشپزخانه قلب هر خانهای است، دقت در انتخاب وسایل و دکوراسیون آن از اهمیت فراوانی برخوردار است. انتخاب سینک آشپزخانه یکی از همین انتخابهاست. تمام کارها در آشپزخانه در نهایت به سینک ظرفشویی ختم میشود، بنابراین تمام معیارها از جمله اندازه، مدل، جنس سینک و… را باید در نظر گرفت تا شستن ظروف و کار در آشپزخانه به کاری کسل کننده تبدیل نشود. در بازار انواع مختلف سینک ظرفشویی در مدلها و جنسهای مختلف وجود دارد، از سینکهای سنتی و قدیمیتر گرفته تا سینکهای مدرن و به روز، بنابراین بایستی این نکته را در نظر بگیرید که کدام نوع سینک ظرفشویی مناسب آشپزخانه و سلیقه شما است. تقسیم بندی انواع سینک ظرفشویی بر سه اساس انجام میشود:
۱- براساس نحوه نصب،
۲- براساس مدل سینک ظرفشویی،
۳- براساس جنس و متریال سازنده سینک ظرفشویی.
انواع سینک ظرفشویی براساس نحوه نصب سینک
اینکه سینکهای ظرفشویی به چه نحوی نصب میشوند، به سه نوع: روکار، توکار و زیرکار طبقه بندی میشوند.
سینک ظرفشویی روکار
سینک ظرفشویی روکار دارای چارچوبی است که از بالای پیشخوان کابینت وارد و نصب می شود و هنگام نصب انتهای آن به دیوار متصل میشود. تمام وزن سینک توسط لبه تحمل میشود، لبه سینک با سیلیکون به لبه پیشخوان متصل میشود. از آنجا که این نوع سینکها یک لبه ایجاد میکنند به آنها سینکهای رینگ یا خود رینگ نیز میگویند. از مزایای این نوع سینک میتوان به نصب سریع و آسان و قیمت پایین این سینکها اشاره کرد.
سینک ظرفشویی توکار
متداولترین نوع سینک ظرفشویی آشپزخانه، سینکهای توکار هستند. این سینکها از بالا نصب میشوند. اینگونه که به اندازه سینک از پیشخوان خالی گذاشته میشود و سینک از بالا وارد پیشخوان شده و نصب میشود.این سینکها بر خلاف سینکهای روکار درون پیشخوان قرار میگیرند. به دلیل نداشتن لبه در مدل توکار، رطوبت و قطرات آب به راحتی میتوانند به سطح کابینت و روی پیشخوان وارد شوند، بنابراین خشک کردن سینک بعد از استفاده ضروری است. با این کار از پوسیدگی کابینتها در طولانی مدت جلوگیری می کنید. در صورتی که کابینتهای شما از متریال ضد آب باشد این نگرانی از بین خواهد رفت. سینکهای ظرفشویی توکار از ظرافت و زیبایی بیشتری نسبت به سینکهای روکار برخوردار هستند، امروزه در اکثر آشپزخانهها از سینکهای توکار استفاده می شود بنابراین اگر اولویت شما زیبایی است سینکهای ظرفشویی توکار میتواند مناسبترین گزینه برای شما باشد.
سینک ظرفشویی زیرکار
این نوع سینک دارای ظرافت بیشتر و طراحی مدرن نسبت به مدلهای دیگر سینک ظرفشویی است، استفاده از این سینکها در طراحیهای امروزه آشپزخانهها به شدت رواج یافته است. نصب این سینکها از زیر صفحات کابینت انجام میشود و معمولا با صفحات کورین یا کوارتز استفاده میشود. این سینکها باید دقیق آب بندی شوند زیرا احتمال نفوذ آب به کابینت زیر ظرفشویی زیاد است و باید نصاب ماهر باشد تا از بروز این مشکل جلوگیری شود.
انواع سینک ظرفشویی براساس مدل سینک
مدلهای مختلفی از سینکهای ظرفشویی در بازار وجود دارد به گونهای که برای هر نوع آشپزخانهای با هر طراحی و دیزاینی و همه نوع سلیقهای مدل مورد نظر را میتوان پیدا کرد. متداولترین و پرفروشترین مدلهای سینک شامل موارد زیر هستند.
سینک ظرفشویی تک لگنه
از قدیم سینکهای تک لگنه موجود بوده و همچنان نیز تولید میشوند. سینک ظرفشویی تک لگنه که فضای کمتری را اشغال میکند و به دو صورت روکار و توکار وجود دارد. این سینکها عمق زیاد دارند و معمولا برای شستن ظروف بزرگ مانند قابلمه مناسب تر هستند. این نوع سینک قابلیت چندکاره بودن ندارد و این از معایب آن محسوب میشود.
سینک ظرفشویی دو لگنه
از محبوبترین سینکهای آشپزخانه هستند. وجود دو لگن در یک سینک امکان شستشو از یک طرف و آب کشی و خشک کردن و یا شستن میوه و سبزی را از طرف دیگر فراهم میکند. اکثر کارخانجات سازنده سینکهای ظرفشویی، سینکهای ظرفشویی دو لگنه را در خط تولید خود دارند. از مزایای این سینکها چند منظوره بودن است و برای خانههای فاقد ماشین ظرفشویی بسیار مناسب است. ایرادی که میتوان از این سینکها گرفت این است که وسعت سینی این سینکها به منظور قرار دادن قابلمه یا ظروف بزرگتر کمتر است.
سینک ظرفشویی چند لگنه
معمولترین مدل برای این نوع سینکها وجود دو لگن بزرگ و یک لگن کوچکتر است که معمولا لگن کوچکتر در بین دو لگن بزرگ قرار گرفته است و به منظور آبکشی مواد غذایی و یا شستشوی میوه و سبزی از آن استفاده میشود. این سینکها به فضای آشپزخانه زیبایی خاصی میبخشند. از مزایای این سینک چند منظوره بودن سینک است و از معایب آن می توان به کوچک بودن لگنها به دلیل تعداد بیشتر اشاره کرد که شستشوی ظرفهای بزرگ را سخت می کند.
سینک ظرفشویی کنج (گوشه)
برخی طراحیهای آشپزخانه به گونهای است که سینک ظرفشویی باید در گوشه قرار بگیرد بنابراین طراحان سینک ظرفشویی برای این موقعیت نیز سینکهایی را طراحی و روانه بازار کردهاند که مطابق کنج یا گوشه است. این سینکها در کارایی بسیار انعطاف پذیر هستند و در انواع مختلف مانند تک لگنه، دو لگنه، با سینی یا بدون سینی و با جنسهای مختلف وجود دارند. سینکهای ظرفشویی گوشه برای مکانهایی با فضای کم بسیار مناسب هستند.
سینک ظرفشویی با صفحه زهکش
یک نوع از سینکهای صفحه دار، سینک با صفحه زهکش است که لگن در یک طرف و صفحه سوراخدار در طرف دیگر قرار دارد. داشتن این صفحه سوراخدار در خشک کردن ظروف و میوه و سبزی بسیار مناسب بوده و برای آشپزخانههای کوچک بهترین انتخاب است. عیب این سینک، کوچک بودن لگن آن است و به افرادی که زیاد آشپزی میکنند توصیه نمیشود.
انواع سینک ظرفشویی براساس جنس سینک
جنس و مواد سازنده سینک بسیار اهمیت دارد، اینکه سینک در برابر فشار و ضربه مقاوم باشد و یا به راحتی خش و خط نیندازد و همیشه براقی و درخشان باشد به جنس آن بستگی دارد. در گذشته سینکهای ظرفشویی را از جنس استیل ضد زنگ می ساختند اما به مرور سینکهایی با متریال مدرنتر و زیباتر روانه بازار شد که هر کدام مزایا و معایبی دارد. انواع سینک ظرفشویی براساس جنس آن عبارتند از:
سینک ظرفشویی استیل
سینکهای استیل از پرطرفدارترین سینکهای ظرفشویی است. دوام و مقاومت بالا، تمیز شدن آسان، قیمت مناسب از جمله مزایای این سینکها است. از معایب آنها نیز میتوان باقی ماندن لکه آب و امکان خراش خوردگی را نام برد. ضخامت این سینک ها متفاوت است و انواع ضخیم آنها از مقاومت بیشتری برخوردار است.
سینک ظرفشویی گرانیت
این نوع سینکها با ساخت کامپوزیتی از گرانیت و آکریلیک بر پایه رزین تولید می شوند. سینک ساخته شده از این ترکیبات، سینکی زیبا، مقاوم در برابر فشار و حرارت تا ۵۳۷ درجه فارنهایت است.
سینک ظرفشویی سرامیک
سینکهای سرامیکی برای آشپزخانههایی با سبک سنتی مناسب است. سینکهای سرامیکی ظاهری زیبا، درخشنده و بسیار شفاف دارند. و از معایب آن به خوردگی و تراشیدگی میتوان اشاره کرد. قیمت مناسب آن نیز از دیگر ویژگیهای مثبت سینکهای سرامیکی است.
سینک ظرفشویی کامپوزیتی
کامپوزیتهایی از کوارتز یا گرانیت بر پایه رزینهای آکریلیک یا پلی استر ساخته میشوند. سینک ظرفشویی ساخته شده از این کامپوزیت بسیار محکم و بادوام است و در برابر خوردگی و خراش مقاوم است. سینکهای کامپوزیتی دارای تنوع رنگ بالا هستند و هیچگونه لکی روی آنها باقی نمیماند.
سینک ظرفشویی چدنی
ماده بسیار محکم چدن نیز در ساخت سینک استفاده میشود. سینکهای چدنی بسیار مقاوم و محکم و بادوام هستند. امکان خراش خوردگی روی آن وجود ندارد و در برابر حرارت نیز مقاوم است. سینکهای ظرفشویی چدنی را می توان در طیف گستردهای از رنگها ساخت که رنگ آنها به آسانی تغییر نمیکنند. تمیز کردن سینکهای چدنی بسیار آسان است. از جمله معایب این سینکها وزن بالای آنها و قیمت بالاتر نسبت به سینکهای استیل است.
سینک ظرفشویی مسی
یکی از زیباترین سینکهای ظرفشویی، سینکهای مسی است. این سینکهای زیبا و البته گران قیمت زیبایی خاصی به آشپزخانه میبخشد، استحکام زیادی دارند و در برابر خوردگی نسبتا مقاوم هستند. سینکهای مسی به مرور زمان درخشندگی خود را از دست داده و تیرهتر میشوند.
سینک ظرفشویی شیشهای
این سینکها از ترکیب شیشه و استیل ضد زنگ ساخته شدهاند. قسمت رویی سینک از شیشه (سکوریت نشکن) و قسمت لگن آن از استیل ساخته شده است. سینکهای شیشهای استحکام بالایی ندارند و بیشتر جنبه زیبایی و ست شدن با هود و گازهای شیشهای دارند. سخت تمیز شدن، باقی ماندن لک آب و مواد شوینده روی آن، ایجاد جرم بین شیشه و استیل، احتمال شکستن و ترک برداشتن شیشه سینک در اثر فشار از معایب سینکهای شیشهای است.
سینک ظرفشویی سنگی
در ساخت سینکهای ظرفشویی سنگی از دو نوع سنگهای طبیعی و مصنوعی استفاده میکنند. سنگهای طبیعی مانند سنگ صابونی و سنگ مرمرو از سنگهای مصنوعی به سنگ کورین میتوان اشاره کرد.
سنگ مصنوعی کورین از موادی شامل اکریلیک، پلی استر، اپوکسی و رنگدانهها ساخته شده اند. این سنگ مقاومت بسیار زیادی در برابر قارچها و باکتریها و آلودگیها دارد. همچنین در برابر خراش و خوردگی مقاوم است. این نوع سینکها دارای تنوع رنگ بالایی هستند و نسب به سینک های دیگر از قیمت بالاتری برخوردارند.
سنگ طبیعی صابونی که در ساخت سینک از آن استفاده میشود زیبایی خاص و فوق العاده دارد. این نوع سینکها به راحتی و به طرحهای مختلف قابل برش است. میتوان سینک و پیشخوان را به صورت یک تکه ساخت. این سینکها به خوبی تمیز میشوند و لک روی آنها باقی نمیماند، وزن و قیمت بالایی دارند.
سنگ مرمر یکی دیگر از زیباترین سنگهای طبیعی در ساخت سینکهای ظرفشویی است. از مزایای این سینک می توان به زیبایی، استحکام، مقاومت بالا در برابر خوردگی و شکستن، و از معایب آن به کدر شدن رنگ روشن آن پس از مدتی اشاره کرد.
معرفی ۱۰ سینک ظرفشویی توکار از بهترین های بازار
سینک اخوان کد ۱۳۶ توکار
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/bf5a4350-b8a2-4aab-bc43-ce31ac6342de” icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۵۰۰×۱۱۶۰ میلیمتر
- جنس سینک: استیل
- تعداد لگن: دو
- عمق لگن: ۱۴۰ میلیمتر
- طرح سینک: نیمه فانتزی
- نوع سیفون: معمولی
- سایر مشخصات: دارای بست و زیرآب، سیفون و نوار آب بندی
[/wpsm_list]
بازگشت به منو ↑سینک ظرفشویی گرانیتی مدل SD3
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/42e2b0b2-9cbe-46a9-b81f-b35d74d3c346″ icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۵۰۰×۱۱۶۰ میلیمتر
- جنس سینک: گرانیت
- تعداد لگن: دو
- عمق لگن: ۱۸۰ میلیمتر
- طرح سینک: فانتزی
- نوع سیفون: اتومات
[/wpsm_list]
بازگشت به منو ↑سینک ظرفشویی تارو مدل Altay توکار
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/7e7be789-fe25-453a-b2b6-73997571d29a” icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۵۰۰×۱۱۶۰ میلیمتر
- جنس سینک: گرانیت
- تعداد لگن: دو
- عمق لگن: ۲۰۰ میلیمتر
- طرح سینک: فانتزی
- نوع سیفون: معمولی
- امکانات: دارای سینی
[/wpsm_list]
سایر مشخصات:
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- رنگ سفید شنی
- با سیفون و اتصالات با کیفیت
- قابل استفاده به صورت چپ لگن و راست لگن
- مواد اولیه وارداتی
[/wpsm_list]
بازگشت به منو ↑سینک ظرفشویی کد ۲۱۲ توکار
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/71ea9033-42fe-4dd7-b76a-eb2762b1b354″ icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۴۸۰×۴۸۰ میلیمتر
- جنس سینک: گرانیت
- تعداد لگن: یک
- عمق لگن: ۱۸۰ میلیمتر
- طرح سینک: فانتزی
- نوع سیفون: معمولی
[/wpsm_list]
سایر مشخصات:
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- تک لگن و بدون سینی
- سایز: طول ۴۰- عرض ۵۰ سانتیمتر
- دارای ژل کد برای جلوگیری از خراش و آسیب و جهت بهداشت و آنتی باکتریال
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر مواد شوینده قوی
- همراه با لوازم سیفون و اتصالات
[/wpsm_list]
بازگشت به منو ↑سینک ظرفشویی زرتوس کد ZSS1 توکار
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/09ea2e63-19e2-49af-9971-3dca20ae1dee” icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۵۰۰×۱۲۰۰ میلیمتر
- جنس سینک: استیل
- تعداد لگن: دو
- عمق لگن: ۲۲۰ میلیمتر
- طرح سینک: فانتزی
- نوع سیفون: اتومات
[/wpsm_list]
سایر مشخصات:
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- این سینک دارای ورق ضخیم و مقاوم در برابر لکه و زنگ زدگی است.
- این سینک دارای سیفون اتومات است که میتوان آن را هم به عنوان لگن سمت چپ و هم به عنوان لگن راست انتخاب کرد.
[/wpsm_list]
بازگشت به منو ↑سینک ظرفشویی مدل سامکو کد ۲۰۲ توکار
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/2494ae9d-e1b3-4abe-843a-d97f48c80467″ icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۵۰۰×۱۱۶۰ میلیمتر
- جنس سینک: گرانیت
- تعداد لگن: دو
- عمق لگن: ۱۸۰ میلیمتر
- طرح سینک: فانتزی
- نوع سیفون: معمولی
[/wpsm_list]
سایر مشخصات:
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- دارای ژل کد برای جلوگیری از خراش و آسیب و جهت بهداشت و آنتی باکتریال
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر مواد شوینده قوی
- قابلیت قرار دادن لگن در چپ یا راست به دلیل نداشتن سوراخ شیر آب
- همراه با لوازم سیفون و اتصالات
[/wpsm_list]
بازگشت به منو ↑سینک استیل البرز کد ۸۱۵ توکار
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/fc73e6c8-95d0-4b1b-9206-2969eeb762f7″ icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۵۱۰×۱۲۰۰ میلیمتر
- جنس سینک: استیل
- تعداد لگن: دو
- عمق لگن: ۱۸۰ میلیمتر
- طرح سینک: فانتزی
- نوع سیفون: معمولی
[/wpsm_list]
سایر امکانات: دارای تخته برش- دارای سبد میوه- دارای جای مایع ظرفشویی
بازگشت به منو ↑سینک ظرفشویی پارادایز مدل NEWCODE526
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/035bf151-6a1d-4da5-a721-6fa45471a3a0″ icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۵۰۰×۱۱۶۰ میلیمتر
- وزن: ۱۸ کیلوگرم
- جنس سینک: گرانیت
- تعداد لگن: دو
- عمق لگن: ۲۰۰ میلیمتر
- طرح سینک: ساده
- نوع سیفون: معمولی
- اقلام همراه: سبد آبچکان قابل تنظیم و استیل
[/wpsm_list]
بازگشت به منو ↑سینک ظرفشویی سیانی مدل GH 203 توکار
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/be65d429-978a-43aa-a391-f72ccdd9126f” icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۵۰۰×۱۱۶۰ میلیمتر
- وزن: ۲۲ کیلوگرم
- جنس سینک: گرانیت
- تعداد لگن: دو
- عمق لگن: ۲۱۰ میلیمتر
- طرح سینک: فانتزی
- نوع سیفون: معمولی
[/wpsm_list]
سایر مشخصات:
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- رنگ قهوهای با سنگ دانه
- همراه با اتصالات و سیفون
[/wpsm_list]
بازگشت به منو ↑سینک نگین الماس کد SA40 توکار
[wpsm_button color=”red” size=”medium” link=”https://affstat.adro.co/click/397dd10e-4503-401e-a17c-c1925c49a573″ icon=”link” class=”” border_radius=”5px” target=”_blank” rel=”nofollow sponsored”]مشاهده قیمت + خرید از دیجی کالا[/wpsm_button]
مشخصات محصول
[wpsm_list type=”check” darklink=”1″ gap=”small”]
- نوع نصب: توکار
- ابعاد سینک: ۸۰۰×۵۰۰ میلیمتر
- وزن: ۳ کیلوگرم
- جنس سینک: استیل
- تعداد لگن: یک
- عمق لگن: ۱۶۵ میلیمتر
- طرح سینک: نیمه فانتزی
- نوع سیفون: معمولی
[/wpsm_list]
نکات نگهداری و تمیز کردن سینکهای ظرفشویی
از شستن جارو دستی و کیسه جارو برقی در سینک خودداری کنید.
هر زمانی که چربی زیادی از سینک عبور کرد، آب داغ را به دنبال آن باز کنید تا باعث شسته شدن چربیها از لولهها شود. چربیها به مرور زمان باعث مسدود شدن لولهها و ایجاد بوی بد میشوند.
از مواد تمیز کننده ملایم برای شستشوی سینک استفاده کنید. پودر ماشین لباسشویی و آب و صابون بهترین مواد برای تمیز کردن سینک هستند.
پس از هر بار استفاده از سینک، آن را با دستمال خشک کنید. این کار مانع از لک شدن سینک با قطرات آب میشود.
مواد شوینده جرم گیر برای شستشو سینک استفاده نشود. این مواد به علت ترکیبات اسیدی موجود در آن باعث تیره شدن و از بین رفتن رنگ سینک میشوند.
نکاتی که باید هنگام خرید سینک به آنها توجه کنیم
انتخاب سینک به عواملی چون فضای آشپزخانه، دکوراسیون، کاربرد مورد نیاز سینک، سلیقه و… بستگی دارد که با نظر گرفتن تمام این عوامل میتوانید مناسبترین و بهترین سینک ظرفشویی را انتخاب کنید. قبل از خرید سینک این نکات را مد نظر داشته باشید:
توکار بودن یا روکار بودن
سالهای اخیر سینکهای توکار بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. اما شما با توجه به جنس کابینتها باید نوع روکار یا توکار بودن سینک را مشخص کنید. سینکهای توکار از زیبایی و ظاهر بهتری برخوردار هستند اما به دلیل ریختن آب به مرور زمان باعث خرابی کابینتها میشود در صورتیکه سینکهای روکار این مشکل را ندارند.
تعداد لگن
طبق سلیقه شما و اینکه سینک چه کارایی برای شما داشته باشد و همچنین فضایی که در اختیار دارید، باید تصمیم بگیرید که سینک با چه تعداد لگن برای آشپزخانه شما مناسب است.
براق یا مات بودن
مدلهای براق به آسانی تمیز میشوند و کمتر لکههای آب را نشان میدهد.
ضد خش بودن
برخی سینکهای ضد خش در بازار موجود است که برخلاف دیگر مدلها که سطحی صیقلی دارند، پر از دانههای ریز است که مانع از خش برداشتن سطح سینک میشود. البته این مدلها قیمت بالاتری نسبت به سایر مدلها دارند.
لوله و اتصالات سینک
لولههای سینک در گذشته فلزی بودند که مشکلات فراوانی مانند زنگ زدگی و ترک برداشتن در اثر سرما و گرما داشتند. اما امروزه این لوله و اتصالات از پلاستیک ساخته شدهاند که ارزانتر بوده و این مشکلات را ندارند. این اتصالات پلاستیکی بسیار سبک و انعطاف پذیر هستند.
جنس سینک و صدای شستشو ظروف
جنس سینک و سروصدایی که هنگام ظرف شستن ایجاد میشود را مد نظر داشته باشید. اگر سر و صدای ایجاد شده در اثر برخورد ظرف با سینک برای شما غیر قابل تحمل است پیشنهاد می شود که از سینکهایی که دارای پدهای ویژهای برای خفیفتر کردن این صداها هستند استفاده نمایید. در این نوع سینکها، قسمت زیرین کاسه سینک توسط اسپری مخصوص مقاوم شده و مانع از انعکاس صدای برخورد ظروف میشود.
سوالات متداول
۱- آیا میتوان سینکهای آشپزخانه را رنگ کرد؟
سینکهای ظرفشویی از جنسهای مختلفی مانند استیل ضد زنگ، سرامیک، شیشهای، گرانیت و… ساخته شدهاند. گاهی اوقات ممکن است بخواهید رنگ سینک را تغییر بدهید، برای سینکهای شیشهای و سرامیکی فقط به صورت حرفهای و در کارخانه میتوان رنگ سینک را عوض کرد. اما سینکهای استیل را با ابزار و مواد مناسب، همانند رنگ اپوکسی و پودر رنگ و… را میتوان در منزل رنگ کرد. این کار سخت اما امکان پذیر است فقط باید زیرسازی مناسب انجام شود و از مواد و ابزار مخصوص این کار استفاده شود.
۲- کدام نوع از سینکهای ظرفشویی بیشتر محبوب هستند؟
محبوب ترین نوع سینکها، سینکهای استیل با لگن بزرگ هستند. بعد از سینکهای استیل، سینکهای سفید به منظور ست شدن با طراحی و دکوراسیون آشپزخانه محبوب هستند.
۳- عمر مفید سینکهای ظرفشویی چقدر است؟
سینکهای آشپزخانه با توجه به نحوه نگهداری از آنها، بین ۱۵ تا ۳۰ سال دوام و ماندگاری دارند. اگر از سینک به خوبی نگهداری میکنید، به این زودی نگران تعویض آن نباشید.
۴- علت بوی بد سینک چیست؟
ممکن است به علت تجمع چربی و یا مواد غذایی ریز در لوله و اتصالات سینک باشد. هر چند وقت یکبار لولههای زیر سینک را باز کرده و اقدام به شستن آنها کنید تا از شر بوی بد آن خلاص شوید.